Edycja 2023/2024

Przygotowaliśmy dla Was wyjątkową niespodziankę. W kolejnej edycji programu również łączmy pomoc dla uczniów z Aleppo z zabawą i rywalizacją. Na szkołę, która wykaże się największą kreatywnością podczas organizowania zbiórki funduszy na wsparcie szkół w Aleppo czeka wizyta naszej gwiazdy Idy Nowakowskiej.

Jak wziąć udział w konkursie? To proste!

1. ZAREJESTRUJ SZKOŁĘ W PROGRAMIE Szkoła Szkole w zakładce Chcę pomóc.
  2. Zorganizuj w swojej szkole akcję charytatywną na rzecz uczniów w Syrii. Mogą być to zawody sportowe, pokaz talentów, aukcja wyjątkowych prac, gra terenowa… lub cokolwiek innego, co przyjdzie Ci i Twoim uczniom do głowy! Po rejestracji szkoły w programie Szkoła Szkole dostaniesz od nas garść inspiracji, m. in. Kalendarium wydarzeń, które pomoże Wam przy organizacji zbiórek.
  3. Opisz akcję i jej rezultat w formularzu konkursowym i prześlij go na adres szkoly@caritas.org.pl do 22 kwietnia 2024 r.
  4. Czekaj na ogłoszenie wyników 8 maja 2024 r. Trzymamy kciuki, żeby Ida Nowakowska odwiedziła właśnie Twoją szkołę!

Więcej o konkursie dowiesz się z naszego regulaminu.

Jeśli Twoja szkoła jest już zarejestrowana w programie, możecie pominąć proces rejestracji (pkt. 1) i skontaktować się bezpośrednio z koordynatorem programu Szkoła Szkole, aby dostać więcej informacji o konkursie oraz materiały, które pomogą przy organizacji zbiórek (kalendarium).